Utilfreds og mindre stresset

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pædagoger, der er utilfredse med deres kolleger, er mindre stressede end andre, mens pædagoger, der er utilfredse med deres job, angiver at være mere stressede end andre. Det fremgår af en ny rapport fra Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut.

Pædagoger, der arbejder i skolefritidsordning, SFO, er sammen med ansatte i børnehaver og aldersintegrerede institutioner markant mere stressede end andre pædagoger. På samme måde hører SFO-pædagoger til i gruppen, der oftere skifter arbejde end andre. Pædagoger, der i 1994 havde meget stress, var også stressede i 1999.

At de, der er utilfredse med deres kolleger, er de mindst stressede, skyldes måske, 'at den pædagog, der er mest utilfreds med sine kolleger, også er den pædagog, der tager mindst del i arbejdet på arbejdspladsen, og som derfor også er mindst stresset', skriver forskerne i: 'Nogle årsager til jobskift blandt pædagoger'.