InterJazz fra bluenote.net

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Du har dårligt nået at trykke på returtasten, før den svedne lugt af gammelt værtshus og halvlunkne øl får dig til at lede tankerne hen på et snusket jazzværtshus. Så snart der klikkes på 'begyndt', føles det, som om musikerne træder ind i lokalet og spiller for dig. Du er gæst til din egen private koncert!

Sådan føles det (næsten), når man lytter til Bluenote-udgivelser. Det er der egentlig ikke noget nyt i, for når det gælder gengivelser af livekoncerter, er pladeselskabet Bluenote et af de mest berømte. Det nye og spændende for jazzinteresserede er, at det nu er muligt at høre (og se) fulde live-koncerter med blandt andre Michel Camilo, Ted Rosenthal samt mange andre store jazzmusikere. Hele herligheden er gratis - lige til at downloade fra Internettet. Eller det vil sige, man downloader faktisk ikke rigtigt, man 'streamer' kun. At streame musik eller video betyder, at man ikke fylder sin harddisk op med filer og samtidig heller ikke kopierer musikernes fænomenale præstationer. For også på Internettet er musik og film beskyttet af almindelige regler for ophavsret.

Skulle du selv have lyst til at brøle dine musikalske genistreger ud over din omverden, så er det muligt at finde inspiration i den danske sangskat på adressen www.danskesange.dk/. Her finder man, som navnet antyder, en masse tekster til gode gamle sange. 'Danskesange' er egentlig 'kun' en umanerlig tyk sangbog, som med lidt computersnilde kan sammensættes efter behov. Den side vil uden tvivl blive en Internetklassiker, for vi ved jo alle, hvordan man kan længes efter selvgjort musik!

Naturvidenskabelig festivalNår dette indlæg bliver bragt, er Dansk Naturvidenskabsfestival 2000 allerede godt i gang. Det er Danmarks store festival for naturvidenskab og teknik. Dens formål er at øge interessen for naturvidenskab og teknik blandt befolkningen i alle aldre. Vi anbefaler at følge med i de sidste arrangementer på websiden www.dnf2000.dk. På disse sider vil der i de næste måneder blive lagt et væld af konkrete forslag til aktiviteter ud til fri inspiration.

Læs også side 22-23.