Ingen lærer i DPU-bestyrelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hverken landets 65.000 folkeskolelærere eller folkeskolepædagogikken er blevet repræsenteret i bestyrelsen for Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU).

Bestyrelsen kommer til at bestå af professor, dr.jur. Lucy Smidt, tidligere rektor for Oslo Universitet og næstformand i sammenslutningen af europæiske universiteter, udpeget af undervisningsminister Margrethe Vestager. Forskningsrådene har udpeget professor, lic.phil. Finn Hauberg Mortensen, Dansk Institut for Gymnasiepædagogik ved Syddansk Universitet, professor, dr.scient. Niels Overgaard Andersen, Niels Bohr Instituttet, og lektor Karen Sonne Jakobsen, Roskilde Universitetscenter. Seminarierådet har udpeget biskop i Århus Stift, Kjeld Holm. Forskningsministeren mangler endnu at finde sin repræsentant. Folkeskolerådet er slet ikke på banen, for slet ikke at tale om Danmarks Lærerforening.

Til formand har undervisningsministeren udpeget dr.polit. Inge Thygesen, der er kommitteret i Finansministeriet. Inge Thygesen var departementschef i Undervisningsministeriet fra 1984 til 1997.

Undskyld frøken, men jeg har altså glemt min telefon derhjemme . . .