Debat

Kontinuitet og fornyelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På den forestående kongres i Danmarks Lærerforening skal vi vælge en formand og en næstformand, der kan føre Danmarks Lærerforening ind i det næste årtusind.

Vi står over for en masse udfordringer. Ud over de ganske indlysende at skaffe den danske lærerstand så gode arbejds- og lønforhold som muligt, at få implementeret en ny arbejdstidsaftale og en ny lønaftale, og det fortsatte arbejde med kvalitetsudviklingen af folkeskolen, står foreningen over for den organisatoriske udfordring, det er at tilpasse sig en samfundsudvikling med mere og mere decentralisering.

For at klare de mange udfordringer er der behov for både kontinuitet og fornyelse i ledelsen. Den indlysende kandidat til formandsposten er Anni Herfort Andersen. Hun har på afgørende områder sat sit præg på de beslutninger, der vil være bestemmende for udviklingen i de kommende år. Anni repræsenterer kontinuiteten i foreningen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men der er som sagt også behov for fornyelse. Vi skal have en slagkraftig ledelse, der i højere grad kan sætte dagsordenen for den fremtidige skolepolitiske debat og for udviklingen af foreningen - en ledelse, der kan analysere og se nye muligheder, og som tør prøve nye tiltag. Dertil kræves en ledelse, der udgør et visionært team med gennemslagskraft i forhold til medier og internt i foreningen, og som i gensidig tillid kan give hinanden den nødvendige sparring.

I Vestsjællands Amtskreds mener vi, at Jan Trojaborg kan stå for den nødvendige fornyelse. Han har bevist det som formand for Københavns Lærerforening og som medlem af hovedstyrelsen. Han har indsigt i centrale forhandlingsforhold som repræsentant i Lærernes Centralorganisation og i lokale forhold som kredsformand i en kommune med fem bydelsråd. Jeg vil derfor på vegne af de delegerede i Vestsjællands Amt opfordre Jan Trojaborg til at opstille som kandidat til næstformandsposten - for foreningens skyld.

Per Toft Haugaard

amtskredsformand

Vestsjællands Amt