Debat

Overenskomst 97 - spis brød til

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 35 er der i en artikel om overenskomstdebatten, med deloverskriften 'spis brød til', blevet konkluderet lidt vel markant i forbindelse med et møde på Taarbæk Skole.

I Kreds 22 udmønter nærhedsdebatten sig i 20 minutters spisefrikvartersmøder. Dette skal ikke diskuteres her, blot konstateres, at det er kort tid til at drage generelle konklusioner i, sådan som der gøres i artiklen. På et møde af denne længde bliver der tid til at 'lufte' nogle tanker og 'smide nogle bolde i luften' til en videre debat. Under alle omstændigheder bliver der i nævnte artikel konkluderet, at vi på Taarbæk Skole går ind for decentral løn, større lederløn og fjernelse af reguleringsordningen. Vi er ikke for decentral løn - den skal ud med badevandet. Det blev på mødet af undertegnede nævnt, at den nuværende pulje kunne aftales brugt mellem kreds og kommune og så færdig med mere af den slags.

Angående højere lederløn blev det nævnt af en enkelt som en mulighed til overenskomstkrav, ligesom at der i en forhandlingssituation kunne ses på den hellige reguleringsordning alt afhængig af, hvad der blev givet for den.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg må altså på det kraftigeste afvise disse hovedkonklusioner i artiklen.

Hvis der er noget, der efter min mening på dette møde fremstod som fælles ønske, er det en ændring af arbejdstidsaftalen, så det bliver mere overskueligt at være lærer.

Til sidst: Hvorfor skrive dette dementi? For at blive forstået rigtigt og hermed 'renset' for forkert opfattede meninger. To dage efter Folkeskolen nummer 35 var på gaden, blev jeg ringet op af en anden journalist og spurgt, om jeg ville medvirke i et interview som tilhænger af decentral løn. Disse er nok svære at finde, men . . .

Lars Nilsson

tillidsrepræsentant på Taarbæk Skole

Svar:

I artiklen står der skrevet, at mødet kun varer 20 minutter, og efter min mening kan læseren så selv tænke sig til, at det ikke er gennemdiskuterede konklusioner, der kommer på bordet.

Med hensyn til mine hovedkonklusioner skriver jeg ikke, at I går ind for, at reguleringsordningen skal afskaffes, men at den ikke længere er hellig, da den formulering blev brugt på mødet. Jeg skriver ikke kun om mere i løn til ledere, men også til nyuddannede, og det var efter en prioritering, der blev lavet på mødet.

Den decentrale løn er vi åbenbart mest uenige om, men jeg må fastholde, at der ikke var den store modstand mod decentral løn på mødet.

Dorthe Nielsen

Folkeskolen

Powered by Labrador CMS