Debat

Decentral løn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Decentral løn er en omfordeling af den samlede lønsum. Altså vil der med et decentralt lønsystem i virkeligheden ikke alene være tale om, at nogle kan 'gøre sig fortjent' til en højere løn. Der er mindst lige så vigtigt samtidig andre, som derved 'gør sig fortjent' til en lønnedgang.

Den enes brød, den andens død - eller er det omvendt.

Jeg tror ikke et sekund på, at jeg som ledelsesinstrument kan bruge 'den enes brød'-princippet. Det er ikke den form for pædagogik, jeg forbinder med pædagogisk ledelse!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Fri os fra det decentrale lønsystem i folkeskolen!

Det passer ikke ind i den kultur, som skal give næring til al skoleudvikling.

Decentral løn vil være at lægge gift ud for det meget vigtige samarbejde omkring klassen og det enkelte barn. Vi får aldrig et lærerteam til at fungere i et fornuftigt samarbejde ved at belønne nogle til fordel for andre.

Lad energien komme indefra. Lad engagementet udspringe af lysten til et meget spændende arbejde - samt ikke mindst ansvarligheden over for de børn, vi sættes til at værne om.

Det har indtil nu været tilstrækkeligt til at placere den danske folkeskole helt i front.

Hans Jørgen Nørgaard

Skiveegnens Lærerforening

Powered by Labrador CMS