Debat

Beklagelig mangel på vilje til ledelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kommentar til Anni Herforts svar i Folkeskolen nummer 37.

Jeg synes, at Anni Herforts svar på mit indlæg 'Det er aftalebrud' i Folkeskolen nummer 37, side 15, afslører en beklagelig mangel på vilje til ledelse i Danmarks Lærerforening.

Det er rystende, at foreningens centrale ledelse er så usikker på, hvordan hovedforeningen skal forholde sig, hvis et af foreningens lokale led handler i strid med centralt indgåede aftaler, at spørgsmålet nu skal behandles i udvalg!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er trist, at formanden ikke foruroliges over, at en kreds fører den politik og indgår de aftaler, som den nu lokalt finder for godt - uden hensyn til de centrale aftaler.

Det forekommer også mærkeligt, at foreningen så sent som den 29. august 1996 med tilbagevirkende kraft gennem en forsøgsaftale lovliggør kredsformand og hovedstyrelsesmedlem Anders Bondo Christensens klart overenskomststridige aftaler med seks sønderjyske kommuner, efter at sagen forgæves er søgt rejst konkret i hovedstyrelsen.

Til sidst forekommer det dybt foruroligende, at foreningens centrale ledelse ikke vil påtage sig det ansvar, det er at være garant for, at aftaler med Danmarks Lærerforening overholdes af alle foreningens organisatoriske led. Direkte pinligt bliver det, når denne mangel på styring forklares med, at politikken på området (eller rettere mangelen på samme) bygger på gensidig tillid!

Reinhard Werner

formand i Vestsjællands Lærerkreds