Mogens Opstrup forlader Lederforeningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lederforeningen skal have ny næstformand. Mogens Opstrup har beklædt posten, siden foreningen blev dannet i 1998, men nu er han trådt ud af hovedbestyrelsen

Indtil i foråret var han frikøbt som næstformand på fuld tid, men frikøbet blev halveret, da Lederforeningen ændrede struktur og organiserede sig med to næstformænd i stedet for én.

'Jeg føler ikke længere, at jeg kan levere den kvalitet i arbejdet, som medlemmerne har krav på. Det var måske lykkedes, hvis jeg havde haft et job som skoleleder ved siden af, for så havde jeg været i tæt kontakt med skolens hverdag den vej rundt. Men jeg har bare haft fri', siger 53-årige Mogens Opstrup.

Han har en fortid som formand for det daværende Grønlands Lærerforening gennem ti år, men vendte hjem til Danmark for at blive skoleleder på Vemb Skole i Ulfborg-Vemb Kommune. Men han kunne ikke få orlov, da han blev næstformand i Lederforeningen, og valgte derfor at sige sit job op.