Louise Hinrichsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der blev meget stille på Sct. Severin Skole i Haderslev, da godt 700 elever og medarbejdere samledes for at få meddelelsen om, at vores børnehaveklasseleder Louise Hinrichsen var død af en uhelbredelig kræftsygdom søndag den 1. september. Hun havde kæmpet en brav og udholdende kamp imod sygdommen. Hun søgte på forbilledlig vis at holde livsmodet oppe hos sig selv og sine kære indtil det sidste. Louise Hinrichsen har været en værdsat og afholdt børnehaveklasseleder gennem alle årene, siden hun blev færdig som pædagog fra Aabenraa Børnehave- og Fritidshjemsseminarium i 1975. Hun har været ansat på flere af kommunens skoler, men længst på Sct. Severin Skole med i alt 19 år.

Louise Hinrichsen var meget engageret i sit arbejde. Det var meget magtpåliggende for hende, at børnene fik en god skolestart i børnehaveklasseåret: at de fik lært noget fagligt og færdighedsmæssigt, at de fik lært at omgås hinanden på en god og fordragelig måde, samt at der blev skabt plads og rum til den enkelte elev inden for klassens fællesskab. Her var hendes bevågenhed især også på de børn, der ikke altid havde det så let med at finde ud af det. Hendes arbejde lykkedes flot og godt. Klasse- og faglærere har i det efterfølgende skoleforløb kunnet bygge godt videre på det grundlag, Louise Hinrichsen fik skabt for dem i børnehaveklassen. Det er underligt og tomt, at vi nu ikke mere har Louise iblandt os. Hun vil blive savnet i vores hverdag fremover. Vore deltagende tanker går til hendes mand Vagn og deres to drenge Claus og John, der har mistet er kærlig og omsorgsfuld ægtefælle og mor.

Æret være Louise Hinrichsens minde.

Arthur Mathiesen

skoleleder