Klasseværelse i det fri

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kalvehave Skole på Sydsjælland bliver vært for et udviklingsprojekt om, hvordan en skole kan udnytte sine udearealer til gavn for undervisning og frikvarterer (omtalt i Folkeskolen nummer 33/2002).

I dag er der alt for meget asfalt og for mange fliser, men nu skal en gruppe forskere fra Statens Byggeforskningsinstitut By og Byg vejlede skolen til forbedringer. Og når udearealerne er færdige, skal de følge med i, hvordan elever og lærere bruger dem.

'I øjeblikket er vi ved at sætte ord på, hvad vi skal kunne gøre på udearealerne, for vi vil gerne kunne bruge dem som et ekstra klasseværelse', siger skoleleder Jesper Kjærulff.

Der er afsat 300.000 kroner til forbedring af arealerne, som ventes at være klar til brug om et års tid. Herefter vil skolen tage imod gæster, der ønsker at lade sig inspirere af det færdige resultat.