Kun fordele ved en fusion

Medlemmerne skal opleve, at en fusion giver forbedringer, mener Anders Bondo

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er tre grunde til, at DLF skal fusionere med S81 og Foreningen for Formidlere af viden om husholdning, ernæring og sundhed, i daglig tale Formidlerne: Det er en rationel effektivisering at have færre organisationer, der er pres på underviserverdenen, og der sker i forvejen store opbrud på grund af kommunalreformen.

»Hvis vi skulle organisere underviserne helt fra grunden i dag, så ville vi jo aldrig have lavet så mange organisationer. Vi bruger simpelthen for mange resurser ved at gøre de samme ting for medlemmerne hver for sig«, siger formand for DLF Anders Bondo.

Han er heller ikke i tvivl om, at medlemmerne af de tre foreninger vil komme til at opleve fusionen som en forbedring. For eksempel ser Anders Bondo frem mod et styrket fællesskab om specialundervisning, når DLF's speciallærere kommer tættere på S81's voksenundervisere.

»Rigtig mange medlemmer vil få fordele af, at vi bliver en samlet forening, og nogle vil ikke kunne mærke den store forskel. Men mit succeskriterium er, at medlemmerne i alle tre foreninger oplever fusionen som en forbedring«.

Væk fra vanetænkningen

Anders Bondo understreger, at der ingen ulemper bliver for lærerne ved fusionen. Der er en del udfordringer for organisationerne, og nogle kredse kommer til at løbe hurtigere for at sætte sig ind i de nye områder. Men på længere sigt er han sikker på, at kredsene vil opleve fusionen positivt.

»Det er sundt, at vi bliver tvunget til at ruske op i den gamle vanetænkning. Det kommer der tit gode ting ud af. For eksempel med Folkeskolen, hvor der nu kommer et spændende nyt initiativ med et månedsblad.«

Starten på noget større

At det lige er S81 og Formidlerne, der fusioneres med, skyldes ifølge Anders Bondo, at der har været et meget tæt forhold til de to organisationer i lang tid både i forhold til fagligheden og rent fysisk med sekretariatsfællesskabet med Formidlerne. Andre organisationer har vist interesse, og der har været drøftelser i gang, og Anders Bondo ser denne fusion som starten på noget større.

»Jeg er helt overbevist om, at det her ikke bliver den sidste fusion for Danmarks Lærerforening«.

pai@dlf.org