Anmeldelse

Drengen der gik baglæns / Når livet går sin vej / Tro, håb og Batman

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har været en god oplevelse at gense tre rigtig gode kortfilm, der alle på en eller anden måde handler om døden eller om, hvordan vi reagerer, når nogen dør. På Det Danske Filminstituts hjemmeside: www.dfi.dk kan man downloade/udskrive undervisningsforslag til alle tre film. Her er der forslag til undervisningsforløb for både de mindste, mellemtrinnet og de helt store. Filmene anbefales fra syv år, så jeg så filmene sammen med min syvårige datter, og det var meget interessant at følge med i hendes medrivende kommentarer til filmene. Hun reagerede meget følelsesmæssigt på flere af filmene, og der var rigtig meget, der skulle forklares og tales om bagefter.

Vi ved alle, at Thomas Vinterbergs film er et mesterværk, og det samme gælder tegnefilmen "Når livet går sin vej", hvor forskellige børnestemmer filosoferer over, hvad døden er for en størrelse, og om hvad der sker, når man er død. Det var en film, som vi hjemme snakkede meget om bagefter. "Tro, håb og Batman"syntes min datter var den mest sørgelige, for her er det en far, der skal dø, og det er meget svært at forholde sig til; både for børn og for voksne. Vi skal være gode til at tale om følelser, både de gode og de svære følelser, og her er filmmediet godt til at få os til at føle noget sammen. Så uanset om man underviser små børn og skal tale om livet, døden, venner og sorg, eller om man i 9. klasse skal til afgangsprøve i dansk og skal fortælle om berettermodel, filmklip med videre, er det tre vildt gode film. Det er dejligt, at de er genudgivet på en fælles dvd, så de er sat sammen efter et fælles tema.