Anmeldelse

Udvikling - Afvikling

Håndtering af vanskelige personalesager

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I vanskelige personalesager er "et solidt kendskab til regelsæt, god menneskekundskab og sund fornuft de bedste værktøjer, man kan ruste sig med".

Sådan udtrykker forfatteren til denne lille fine bog sig.

En bog, der handler om, hvordan man som leder skal håndtere sager - særlige problemstillinger fra "den personalejuridiske virkelighed" - som uundgåeligt opstår, når man er personaleleder. I dette tilfælde på kommunale institutioner.

Bogen bygger på helt autentiske hændelsesforløb, som forfatteren gennem sin hverdag som sekretariats- og personaleleder i en mellemstor kommune har oplevet, og tager konkret afsæt i en række meget velbeskrevne cases fra hverdagen i folkeskolen og fra andre kommunale institutioner.

Sagerne vedrører blandt andet forhold omkring sygdomsforløb, ligebehandling, midlertidige og tidsbegrænsede ansættelser, opsigelser og misligholdelse af sin stilling.

Afsnittene indledes med et kort resume af regelsættene på det konkrete område. Herefter følger de fyldige cases efterfulgt af spørgsmål til læserens overvejelse og refleksion.

Sidst i bogen har forfatteren samlet sine egne svar på de stillede spørgsmål.

En fin - og motiverende - detalje, at man selv kan prøve at forholde sig til en sag, inden man kender udgangen på den!

Bogens opbygning i emner - og med et fint lille stikordsregister - gør det muligt også at bruge den som håndbog.

Nyttig og anbefalelsesværdig læsning.