Debat

Væmmelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg modtog med væmmelse mit fagblad nummer 35, 29. august 1996. Bladet var iført plasticomslag (plasticens observans var ikke angivet), og det fremgik tydeligt, at der var noget interessant indeni.

Det viste sig at være en reklame, med den sædvanlige anmassende overtalelsesteknik, som jeg kender så godt fra diverse ikke-bestilte, postfremsendte publikationer. Disse er jeg (næsten) forskånet for qua et 'Nej tak til reklamer' på min postkasse, mens jeg helt uforberedt modtager Folkeskolen inklusive medsendte Hjalmar Branting-reklame.

Såfremt det er bladets politik fremover at omgå forbrugernes selvbestemmelse via 'indluskning' af uønskede reklamer, vil jeg bede jer undlade at tilsende mig bladet. Mit medlemskab af foreningen må så ytre sig i form af et medlemskort.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg vil ikke prædike miljø og forbrug for en forening, hvis medlemmer behandler disse emner dagligt i undervisningssituationen, men blot nævne, at ovennævnte forsendelse også i den henseende forråder mange gode principper og holdninger. Føj for en bommert.

Tove Spangsbjerg Larsen

Frederikshavn