Debat

Derfor 2.400 kroner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Geo Horn (som vi fejlagtig kaldte Geo Holm i Folkeskolen nummer 36).

Aalborg Lærerforenings aftale med Aalborg Kommune om anvendelse af decentral løn - herunder et engangsbeløb til øvelsesskolelærerne - ligger fuldt og helt inden for de demokratisk vedtagne beslutninger herom i foreningens kongres og hovedstyrelse.

Kongressen besluttede som bekendt i november 1996, at kredsene kan indgå aftale om anvendelse af decentral løn til blandt andet 'konkret definerede smågrupper, der af en eller anden grund ikke er taget med i de centrale overenskomstforhandlinger. Grupperne defineres ved central anvisning.'

Med skrivelse af 19. december 1995 til kredsene anviste foreningen, hvilke stillinger og hvilke lønforbedringer der kunne være tale om, og henstillede, at kredsene fremsatte forslag om lønforbedring til disse stillinger.

Den 22. februar 1996 meddelte foreningen, at hovedstyrelsen havde udvidet afgrænsningen, såøvelsesskolelærerne, der har en rådighedsforpligtelse på 14 årlige vejledningstimer uden for den normale arbejdstid, kan tildeles decentral løn som kompensation herfor i indeværende overenskomstperiode.

Derfor stillede Aalborg Lærerforening forslag om og fik aftalt et tillæg svarende til den betaling, andre praktiklærere får for 14 vejledningstimer. Afrundet opad giver det 2.400 kroner for hvert af de to overenskomstår. Aftalen for andet år indgås inden udgangen af 1996.

Dorthe Møller

formand for Aalborg Lærerforening

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler