DLF's økonomi bekymrer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Der er grund til alvorlig bekymring', sagde foreningens formand, da hovedstyrelsen indledte førstebehandlingen af næste års budget.

Økonomichef Oskar Tribs gennemgang viste, at en mekanisk fremskrivning af budgetterne vil betyde, at foreningens egenkapital skrumper kraftigt ind i løbet af de næste to-tre år, og det gav anledning til en lang drøftelse.

'Formuen må ikke smuldre, så vi må vurdere alt, både stort og småt', sagde Anders Balle og nævnte muligheden af både at udlicitere opgaver fra sekretariatet og at spare på hovedstyrelsens eget forbrug.

Jan Trojaborg mente, at de dyre aktiviteter, som foreningen har været tvunget til at sætte i gang for at svare på politiske angreb mod medlemmerne, kunne gøre det nødvendigt med et større kontingent. Men det mente Vibeke Lynge ikke.

'Det vil man ikke kunne forstå, der hvor jeg kommer fra, kredsene har også brug for at sætte kontingentet op', sagde hun.

'Det kan godt være, at udviklingen er katastrofal, og at den skal ændres, men når jeg nævner ordet 'indtægtsdækket virksomhed', så griner man jo ad mig', sagde Anders Bondo Christensen.

'Vi kan ikke have en forening, der bruger flere penge, end der kommer ind. Men klap lige hesten, så slemt er det heller ikke. Men lad os se på arbejdsgange og på dobbeltarbejde mellem kredse og centralforening', sagde Peter Hess-Nielsen.