Spot på naturvidenskaben

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad kan vi gøre for at bevare frøer, tudser og salamandre, og hvordan fungerer fremtidens cykel - en Kangoo Bike? Det er blot to af et utal af foredrag, der finder sted under Dansk Naturvidenskabsfestival 2000. Festivalen foregår i uge 39 over hele landet med foredrag, udstillinger og konkurrencer.

Eleverne kan bygge et spaghettitårn, tale med danske marsforskere og deltage i en satellitstyret cykelskattejagt. Det hele for at sætte spot på naturvidenskaben. Flere oplysninger kan fås på http://www.dnf2000.dk. Her kan man også se de tre idehæfter med øvelser om rummet, der er udgivet til lejligheden.

I København bliver Hovedbanegården indtaget af skoleelever fredag den 29. september. Her vil tilmeldte klasser udføre et naturvidenskabeligt gedemarked. Tilmelding til dette arrangement skal ske inden 13. september, og tilmeldingsblanket kan hentes på http://www.natmat.dk