Lolo Thoudal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det blev en meget trist skolestart på Trællerupskolen i år. På den første skoledag gik flaget på halv, og vi indledte det nye skoleår i Storrummet med at mindes vores kollega Lolo Thoudal, som pludseligt døde torsdag den 29. juli. Uden forvarsel faldt Lolo om efter en dejlig strandtur med sin mand, Ebbe.

Da eleverne var sendt hjem efter denne første skoledag, tog vi alle afsked med Lolo i Rye kirke.

Lolo har været lærer på Trællerupskolen i 27 år. Hun var en erfaren lærer, som fortrinsvis underviste i dansk og specialundervisning. Hun havde en meget stor viden og kompetence som testlærer inden for specialundervisningen, en viden, som bliver svær at erstatte, og som vi nu skal have genopbygget.

Lolo var altid meget omsorgsfuld over for os kolleger, og hun talte altid elevernes sag. Især de svage elever, som Lolo havde i specialundervisning, havde hun stor omsorg for. Hun kunne blive meget forurettet på elevernes vegne, hvis der skete noget uretfærdigt. Hun tog altid elevernes parti og brugte megen tid på at rede trådene ud, hvis der opstod konflikter mellem eleverne.

Hvis en kollega var trist eller i dårligt humør, havde Lolo altid tid til en snak, og vores forskellige småskavanker som myoser og lignende kunne Lolo kurere med en lindrende massage i frikvarteret eller efter skoletid, hun havde magiske kræfter i fingrene. Hun var meget optaget af sit arbejde, og hun var utrolig hjælpsom både i hverdagen, og når der var arrangementer på skolen.

Lolo var altid den smarte og elegante lærer. Som en kollega sagde ved hendes død: 'Det var altid en fornøjelse at se på Lolo blandt alle cowboybukserne'.

Det er ufatteligt, at vi ikke mere skal se Lolos varme smil og høre hendes kvikke bemærkninger. Vores tanker går til hendes mand Ebbe og børnene Mette og Niels i denne svære tid.

Vi vil aldrig glemme Lolo.

Kollegerne på Trællerupskolen