For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tjenestebolig eller ej

Spørgsmål: Skal en lærer på landet med tjenestebolig for en gift stille værelse til rådighed for sin sygevikar? I bekræftende fald, skal værelset være møbleret, også med sengetøj, og hører vask af lagener o.s.v. med? - Skal værelset stilles gratis til rådighed?

Skal en lærerinde på landet med tjenestebolig for en ugift stille værelse til rådighed for sygevikaren?

Svar: Sygereglement af 30. sept. 46, §4, stk. 4, siger herom: Har den lærer, for hvem der skal holdes vikar, tjenestebolig for en gift, vil det efter kommunalbestyrelsens indstilling, og såfremt pladsforholdene tillader det, af skoledirektionen kunne pålægges ham at stille et værelse til rådighed for vikaren mod herfor at oppebære en passende af skoledirektionen godkendt godtgørelse, der udredes af vikaren eller af kommunalbestyrelsen mod tilbageholdelse i det af vikaren tillagte vederlag.

Det fremgår heraf, at bestemmelsen ikke gælder indehavere af tjenestebolig for en ugift.

Folkeskolen nummer 33

August 1952