Anmeldelse

Matematik

Matematik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den matematik, man bliver præsenteret for på seminariet, befinder sig meget langt fra "virkeligheden", det faglige niveau er alt for højt, når man "bare" skal ud og være lærer, og de lærere, der underviser i faget, har vist ikke i en menneskealder - hvis overhovedet nogensinde - beskæftiget sig med undervisning af børn.

Fakta:

Titel: Matematik

Forfatter: Else Møller Nielsen

Pris: 399 kroner

Sider: 447 sider

Type: Bog

Forlag: Biofolia

Senest med denne udgivelse vil der kunne rammes en tyk pæl gennem opfattelser som ovenstående. Her samles nemlig i ét bind en meget overskuelig og forståelig gennemgang af den matematik, man som lærerstuderende nødvendigvis tilegne sig - uden at forbindelsen til faget og undervisningen i folkeskolen af den grund tabes af syne.

Bogens tre første kapitler beskæftiger sig med tal, regneprocesser og geometri - og hvert afsnit er ud over mindstemålet af teori forsynet med aktivitetsforslag og mange spændende opgaver. Det fjerde kapitel er helliget "matematik i anvendelse". Her gennemgås vækstfunktioner, statistik og sandsynlighedsregning. Det er forfatterens holdning, at anvendelsesaspektet kommer tydeligst til udtryk i sådanne "discipliner".

Der er altså nok at tage fat på - også for den garvede underviser, der lige trænger til en repetition af et hjørne af matematikken. Og bemærk: Der henvises til et computerprogram om deskriptiv statistik udarbejdet af en mangeårig kollega - det slår Excel med adskillige længder!

Det her er bare godt gået, Else. Ku' være, man skulle ta' sit gamle linjefag om igen på Skårup Statsseminarium. Grundbogen - den har vi her ...