Debat

Urafstemning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 24 refereres hovedstyrelsens diskussion om nye regler for urafstemning om overenskomster. Det fremgår af referatet, at der i hovedstyrelsen er et flertal for organisationsudvalgets forslag om, at det kun er de aktive, der skal stemme om deres egen overenskomst ved urafstemning herom, og at reglerne burde være lavet om på kongressen i 1993, da lærerne skiftede til kommunerne, og pensionisterne blev under staten. Det tror jeg, at mange pensionister vil kunne tilslutte sig.

Det fremgår også af referatet, at DLF's tjenestemandspensionister ideelt set burde stemme om statsaftalen, men at der ikke kan blive enighed med Tjenestemænds og Overenskomstansattes Kartel herom.

Det er da urimeligt! Vore tjenestemandspensionister bør selvfølgelig ligesom andre organisationers tjenestemandspensionister kunne stemme om resultatet af overenskomstforhandlinger mellem Finansministeriet og organisationerne om tjenestemandspensioner. Det burde også være ordnet på kongressen i 1993.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hovedstyrelsen opfordres hermed til at udarbejde et forslag til kongressen i november om en procedure, der giver DLF's tjenestemandspensionister mulighed for ved afstemning at tage stilling til resultatet af overenskomstforhandlinger om tjenestemandspensioner.

Hvorfor skal vore pensionister ikke være ligestillet med andre statspensionister?

Knud Svante Eriksen

Brønderslev

kongresdelegeret

Fraktion 4

Svar:

Der afholdes ikke urafstemning i Statspensionisternes Centralorganisation om det statslige aftaleresultat. Det, hovedstyrelsen lægger op til, ændrer ikke ved den måde, hvorpå Danmarks Lærerforening hidtil har taget stilling til det statslige forhandlingsresultat.

Venlig hilsen

Anni Herfort Andersen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS