Anmeldelse

www.redbarnet.dk/Megafonen

www.redbarnet.dk/Megafonen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Red Barnets hjemmeside "Megafonen" er for børn og unge, der søger viden om andre børns forhold. Hjemmesiden giver indblik i, hvordan vi kan hjælpe med at skabe et bedre liv for udsatte børn.

Fakta:

Titel: www.redbarnet.dk/Megafonen

Type: Internet

Forlag: Red Barnet

Denne hjemmeside indeholder rigtig meget stof om børn og unge, og der er et utal af muligheder i materialet. Alt er gennemarbejdet og har et højt fagligt niveau, så det er bare med at starte søgningen.

Temaerne er "I skyggen af krig", "Vild med mobil", "Grønland - what's up?" og "Shop amok - betyder penge alt for dig?" og der arbejdes også med områder som "Børnearbejde". Alle områder har underkategorier, hvor man kan udvide sin viden og forståelse af emnerne. Eksempelvis indeholder området "Børnearbejde" en god, overskuelig og levende del om Guatemala. Dette er et godt værktøj til arbejdet med projektopgaven i folkeskolens ældste klasser.

På de forskellige tema- og emneområder kan man søge efter websites, aviser, hæfter, video, spil, fakta, grundige beskrivelser og meget mere. Her præsenteres virkelig et stort materialeområde.

Det er langtfra alt netbaseret undervisning, der har god kvalitet, men denne hjemmeside fra Red Barnet er yderst brugbar i folkeskolen, eksempelvis i forbindelse med projektopgaver og tværfaglige temaer.

Målgruppen er 7.-9. klasse, og "Megafonen" giver eleverne mulighed for at tilmelde sig et webpanel, hvor man deltager i debatter, og hvor man kan give sin mening til kende om børn og unges rettigheder i verden. Materialet indeholder også en lærervejledning og muligheden for at tilmelde sig "lærernyt", så man modtager et nyhedsbrev om nye temaer og andre tiltag.