Debat

Tanke og handling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søren Gellov efterlyser i Folkeskolen nummer 25 mit svar på Danmarks Lærerforenings syv anbefalinger. Søren Gellov skriver, at jeg på trods af smukke ord om dialog og samarbejde efter alt at dømme finder det ubekvemt og besværligt at skulle inddrage foreningen i en faglig og demokratisk procesgang.

Jeg bekendtgjorde allerede i juni, at et udvalg til afbureaukratisering af folkeskolen vil få til opgave at komme med forslag til forenklinger og fjernelse af unødigt bureaukrati på skolerne. Udvalget vil blandt andet kunne se på udmøntningen af kravene om elevplaner og kvalitetsrapporter. Danmarks Lærerforening vil selvsagt - som det er kutyme for udvalgsarbejder i Undervisningsministeriet - blive inviteret til at deltage i arbejdet.

Noget andet er, at jeg ikke har offentliggjort et svar på de syv anbefalinger. Jeg vil ikke i denne sag kommunikere gennem opslag og programerklæringer, men foretrækker direkte kommunikation og samarbejde. Jeg kom ind på anbefalingerne under min tale på lærernes kongres, og jeg skal drøfte dem på et møde med Anders Bondo Christensen i oktober.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS