Anmeldelse

I skyttegravene under første verdenskrig

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu da historie er blevet et prøvefag ved folkeskolens afgangsprøver, vil mange elever med fordel kunne læse et stof op, de måtte have forsømt i løbet af skoleåret, ved blandt andet at læse bøger baseret på samtryk.

Fakta:

Titel: I skyttegravene under første verdenskrig

Forfatter: Adam Hibbert

Pris: 196 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Ved fronten

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Ønsker man den hurtige og ureflekterede information om forskellige historiske perioder eller begivenheder, vil bøger fra forlaget Flachs absolut være en god mulighed.

Tekstmængden i bøgerne er tilpasset et fastlåst layout. Dette fastlåste layout har dog sin pris. På første side står der: "OBS.: Mange ord og begreber, der bruges i bogen, bliver forklaret i ordlisten side 46". Pædagogisk set ville det have set bedre ud, hvis omtalte begreber blev forklaret undervejs.

Nærværende bog fra Flachs koster 196 kroner for blot 48 sider og endda med mange illustrationer. Det må siges at være en noget pebret pris.

Teksten er holdt i meget læseværdige og korte sætninger. Et par steder har jeg dog et par kritiske bemærkninger. Ifølge et kort kan man få den opfattelse, at Italien fra starten var med i Tripple-ententen; dette var ingenlunde tilfældet, først året efter krigens udbrud tilsluttede Italien sig de allierede. Et andet sted lyder tabstallet på mere end otte millioner - dette er selvfølgelig ikke forkert, men det korrekte tal er snarere godt ti millioner.

Bagerst i bogen er der en udførlig tidslinje, en litteraturliste og link til forskellige hjemmesider med en ganske fornuftig advarsel til eleverne om at bruge disse hjemmesider kritisk.