Kongres i oktober med mange emner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For nogle år siden besluttede foreningen, at der kun hvert andet år skal holdes 'stor' kongres med formandsberetning, gæster og det hele. Mellem disse kongresser skulle der så før hvert andet års overenskomstforhandlinger holdes en 'mindre' kongres uden beretning. Man skulle vedtage krav til de kommende forhandlinger - og så i øvrigt behandle aktuelle emner, hvis det viste sig nødvendigt. Sidste år blev overenskomstperioden gjort treårig, så foreningens kom i 'kongresmæssig utakt'. Formanden skal ikke aflægge beretning på kongressen i oktober, og der skal først behandles overenskomstkrav i år 2001.

Men det betyder ikke, at Kongres 2000 bliver emneløs. Hovedstyrelsen vedtog på sit møde en omfattende dagsorden. Man skal drøfte foreningens udviklingsprojekt, vedtage en ledelsespolitik og behandle 'den foreningspolitiske udfordring i relation til løn- og arbejdsforhold, F2000, herunder skolestart og folkeskolens fremtid'.

Foreningens regnskab

Regnskabet for 1999 blev godkendt. I budgettet var der regnet med et underskud på 5,6 millioner kroner i 1999, men det blev reduceret til 2,1 millioner.

Medlemstallet var ved skiftet til det nye årtusinde 82.320, mens det et år før var 80.552.

Palle Rom efterlyste en prioriteringsdiskussion.

'Hovedstyrelsen sætter hele tiden nye aktiviteter i gang. Det gør vi, fordi vi mener, at de er nødvendige for medlemmerne. Men det er uholdbart at blive ved med at tære på egenkapitalen. Der er behov for, at vi prioriterer', sagde han, og Anni Herfort erklærede sig helt enig med københavnernes næstformand.

Støtte til Nasra og Nidal

Formanden orienterede hovedstyrelsen om, at forretningsudvalget havde bevilget 9.000 kroner til medfinansiering af en støtteaktion, som blandt andre den radikale politiker Naser Khader og to journalister fra fagbladet Socialpædagogen og dagbladet Aktuelt har sat i gang for at få de to børn Nasra og Nidal tilbage fra Jordan. Aktionen har også fået penge fra Kvindeligt Arbejderforbund, BUPL, FTF og en række humanitære organisationer.

'Det er en usædvanlig bevilling, men Københavns Kommune har handlet helt uansvarligt, derfor vil vi gerne være med til at rette op på sagen', sagde Anni Herfort.

'Det er okay med den slags beslutninger, I skal kunne handle aktivt', kommenterede Lotte Lange. 'Men', fortsatte hun, 'jeg havde ikke stemt for, hvis jeg havde siddet i forretningsudvalget. Der er millioner af andre, der også er nødlidende'.