Debat

Kollektiv offentlig ulydighed

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bertel Haarders ministerium har for nylig sendt en betænkning ud til høring. Betænkningen indebærer, at der fremover skal udarbejdes skriftlige elevplaner til alle elever i alle folkeskolens fag.

Høringsfristen er sat til den 16. juni og har været på blot 14 dage. Ministerens hysteriske jagen med folk er vigtig for ham, fordi ordningen skal træde i kraft i august 2006.

Med dette tiltag er der tale om en ny og særdeles omfattende arbejdsopgave for lærerne, en opgave, der naturligvis vil gå ud over den tid, der er afsat til undervisning, forberedelse og andre opgaver.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For så vidt ministeren ikke indkalder lærerne specielt til forhandlinger om, hvad lærerne så til gengæld ikke skal lave, må svaret være offentlig ulydighed, så lærerne til august kollektivt dropper disse skriftlige elevplaner. Det er vigtigt at stå sammen om protesterne, så de enkelte ikke bliver enten slidt ned ved at søge at overkomme arbejdspresset eller set skævt til, når de siger fra over for ministerens håbløse krav. Lærerne kan herefter fortsætte den konstruktive mundtlige dialog med forældre og elever om planlægning og status, et arbejde, der i årtier har fungeret udmærket.

I stedet for dette utålelige bureaukrati burde ministeren drage omsorg for, hvordan folkeskolen kan sikres resurser til den støtte, som elever med særlige problemer har brug for.

Forkortet af redaktionen