Anmeldelse

Fransk

Anden reviderede udgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er godt, at mini indgår i titlen. Alt er mini i denne grammatik, lige fra format til indhold. Den kan nærmest sammenlignes med en lommekniv med skruetrækker og saks.

Ideen er en opslagsgrammatik, som eleverne nemt kan have ved hånden, når de skriver eller læser. Det er nemlig skriftsprogets grammatik, det her drejer sig om. Eleverne lærer således ikke grammatik i bred almindelighed med denne bog, men de kan bruge den til at slå op i, når de ikke lige kan huske for eksempel devoir i præsens tredje person flertal, eller hvordan man laver genitiv.

Forudsætningen for, at eleverne overhovedet kan bruge denne grammatik effektivt, er, at de behersker den grammatiske terminologi, ellers kan de ikke engang bruge indholdsfortegnelsen. Dog kan de fleste vel finde ud af at bruge listen over 28 uregelmæssige verber og finde netop den ønskede bøjningsform, selv om rækkefølgen af formerne er upraktisk og besværlig for eleverne.

Læreren kan gøre eleverne opmærksomme på "Fransk mini-grammatik", så de selv kan købe den, men skolens sparsomme penge bør gå til mere kødfulde materialer.