Debat

Ude af trit

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Jørgen Lykkeskjold.

I sidste nummer af Folkeskolen skrev du et brev til mig og andre om vores modstand mod en decentralisering og individualisering af lønnen.

Du spørger, om vi kan acceptere decentral løn tildelt fremadrettet efter objektive kriterier.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Spørgsmålet rejser en række andre spørgsmål:

- Udøver læreren, der deltager i forskellige udvalgsarbejder, en vigtigere funktion end læreren, der løser udfordringen med at starte en ny klasse op - eller er det omvendt?

- Skal deltagelsen i et udviklingsarbejde vurderes højere end indsatsen for at få en vanskelig klasse til at fungere?

- Hvad er højest: Rundetårn eller et tordenskrald?

- Tror du, at vi på lang sigt sætter dagsordenen for de decentrale midler, når forhandlinger foregår i konkurrence med andre organisationer?

Kampen mod et dencentralt individualistisk lønsystem er ikke tabt. Modstanden hos de offentligt ansatte er intakt, selv om organisationerne i deres 'fremsynethed' signalerer noget andet. På Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråds møder i en række amter er der i enstemmighed vedtaget resolutioner mod den decentrale løn. Jeg er overbevist om, at en række andre organisationer må konstatere, at de er kommet ud af trit med medlemmerne.

Anders Bondo Christensen

medlem af DLF's hovedstyrelse

Powered by Labrador CMS