Debat

Forbløffende personalepolitik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gang på gang må man forbløffes over Kommunernes Landsforenings (KL's) måde at 'profilere sig på', gang på gang tror jeg naive sjæl, at nu må der fremover komme andre 'boller på suppen', men ak ak, linien med nærmest foragt over for visse personalegrupper i folkeskolen fortsætter med uformindsket styrke fra KL's side, senest med en 'svada om', at lærernes forberedelsestid skal nedsættes fra de nuværende en til en i forhold til undervisningstiden, og samtidig har man villet se på ansættelsesmulighederne af ledere i folkeskolen uden læreruddannelse. Disse seneste bud på total manglende indsigt i skolens liv gør en utrolig skuffet over en arbejdsgiver, som samtidig profilerede sig som værende en bedre arbejdsgiver end Finansministeriet (blandt andet derfor blev folkeskolen kommunaliseret, fik vi at vide), som vidste, hvor skoen trykkede. KL har blandt andet været med til at lave en arbejdstidsaftale for lærerne, hvor lærerne pålægges meget mere forberedelse og planlægning end hidtil (og så kan de ikke forstå, at lærerne læser færre lektioner), krav, som også er nedfældet i folkeskoleloven, og sluttelig har ikke mindst KL krævet mere pædagogisk ledelse fra folkeskolens ledere, men hvordan dette skal sammenholdes med nye tanker om ansættelse af andre personalegrupper inden for skolens ledelse, må guderne vide. Jeg savner svar på mange provokationer fra KL's side, provokationer, da jeg nægter at tro, at det er seriøs tale! Det er simpelthen ikke ansvarlig personalepolitik og troværdig forhandlingspolitik over for modparten, nemlig Danmarks Lærerforening. Folkeskolens lærere og ledere har brug for og krav på politisk opbakning, og den savnes 'oppefra' i en tid, hvor kravene skærpes ustandselig. Danmarks Lærerforening kan ikke være alene om opbakningen.

Bjarne Danielsen

skoleinspektør, Brande

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS