Debat

Fjern ordet generel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 22 opfordrer Peter Bruun fraktion 4s årsmøde til at stille krav til kongres, hovedstyrelse og vore lønforhandlere, så tjenestemandspensionisternes pension følger lønudviklingen.

Kongresbeslutningen 97: Regulering af tjenestemandspensionen skal ske i forhold til den samlede lønudvikling. Beslutningen er en gentagelse af det ikke gennemførte Overenskomst 97-krav om det samme.

Nu må DLF snart vise et solidarisk initiativ. I Norge kunne Pensjonistforbundet godt i 2002 få staten med til forhandlinger om kompensation for et konstateret efterslæb i pensionen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

»Forhandlerne har krævet seks procent og fået 5,2, efter at man gennem adskillige overenskomstforhandlinger havde krævet samme udvikling i pensionen som i lønnen (det ligner Danmark)«, skrev to tidligere hovedstyrelsesmedlemmer til mig i august 2002, efter at de havde kontaktet den norske pensionistorganisation.

I tjenestemandspensionsloven af 1969 står der, at sker der generel ændring af tjenestemandslønningerne, skal der foretages tilsvarende regulering af pensionerne. Som Peter Bruun oplyser: Fjern ordet generel.