Pia Højstrøm

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pia blev kun 45 år. Hun døde den 10. april af den kræftsygdom, hun fik konstateret i foråret 2000, og som desværre viste sig uhelbredelig.

Pia Højstrøm kom til Vibeholmskolen i Ishøj i 1982. Efter et år med blandt andet undervisning i skolens fremmedsprogsstøttecenter blev hun klasselærer i et langt forløb. Lige fra begyndelsen varetog Pia sit arbejde med stor flid og stort engagement, og hun var i alle måder en meget pligtopfyldende kollega, der altid var særdeles velforberedt til sin undervisning og de opgaver, hun i øvrigt påtog sig. Vi, der i dagligdagen arbejdede tæt sammen med hende, lærte tillige et kærligt og godt menneske at kende. Pia nød også stor respekt blandt skolens elever og forældre. Hendes viljestyrke var noget særligt. Når hun skulle lære noget nyt, satte hun sig meget grundigt ind i tingene. Computeren og dens anvendelse er et fint eksempel herpå.

I 1995 påbegyndte Pia et nyt forløb som klasselærer med dansk, og kort tid efter påtog hun sig også ansvaret for værkstedsundervisningen i indskolingen. Her kom Pias evne til at systematisere og sætte i kasser rigtig til sin ret. Med sit store overblik fik hun etableret et værksted, som kolleger den dag i dag nyder virkelig godt af. Tilmed brugte hun også tid til at udarbejde velkomstmateriale for skolens børnehaveklasser og 1.-klasser. Hun fik endog tid til også at arbejde med på et informationsblad for skolen, ligesom hun i flere år var aktivt med til at arrangere luciaaftenen for kor, kolleger, forældre og elever.

Tirsdagen efter påske tog vi bevæget afsked med Pia ved en smuk bisættelse i Sæby Kirke, Hornsherred. Et meget stort antal kolleger og øvrigt personale var mødt frem til den sidste hilsen. Vores tanker går i denne tid til Pias mand, John, der har været en meget stor støtte for hende gennem den sidste svære tid, samt til familie.

Æret være Pias minde.

Personalet

Vibeholmskolen, Ishøj