Kvalitet i børns liv

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børns rettigheder er på dagsordenen når en række organisationer, deriblandt DLF og BUPL, afholder Lille Grundlovsdag. I år var temaet 'Kvalitet i Børns Liv', og for at få børnene selv til at definere, hvad det er, havde man udskrevet en konkurrence.

Førsteprisen på 30.000 kroner gik til 1.b fra Herningsholmskolen i Herning. Klassens lærere har lige fra starten af skoleåret arbejdet med klassens sociale liv, så konkurrencen kom lige i rette tid. Børnene har givet seks bud på, hvad kvalitet er for dem, og det er der kommet en kæmpebog og en sang ud af. Kvalitet er at have en far og mor, at få mad hver dag og have et sted at bo. Derudover skal man være et godt menneske, have en god familie og mange venner. Det er også vigtigt, at der er fred på jorden, og at man lærer at læse. Og endelig mener 1.b, at det er lige meget, hvordan man ser ud, for vi skal være her alle sammen.

Andenprisen gik til 1.c på Virum Skole, der har arbejdet med betydningen af at have gode venner. Og tredjeprisen gik til Børnehuset Troldehøj i Rudbjerg, hvor pædagoger og børn gennem samtaler har fundet løsningsmodeller for problematisk adfærd.