Debat

Spørgsmål til Bertel Haarder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeren vil gøre folkeskolens afgangsprøve obligatorisk. Ministerens argument er, at han vil sikre, at eleverne får det forventelige udbytte af undervisningen i folkeskolen.

Jeg vil gerne spørge ministeren om følgende:

Vil ministeren tage initiativ til, at også elever i friskoler skal gå op til den afsluttende prøve, for at sikre, at også disse elever får det ud af undervisningen, som kan forventes set i lyset af samfundets meget store økonomiske tilskud til de frie skoler?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvis ministeren ikke vil stille dette krav til de frie skoler, vil han så tage initiativ til at ændre den gældende praksis, hvor elever fra frie skoler uden karakterer og afgangsprøve kan gå direkte videre på gymnasium blot med en tilkendegivelse fra elevens lærere?

Skulle svaret på dette spørgsmål være negativt, så vil jeg bede ministeren forklare denne forskelsbehandling af elever fra folkeskolen og elever fra de frie skoler.

Og har ministeren beregninger over, hvor meget mere undervisningstid samt økonomiske og praktiske resurser der ville frigøres ved en fuldstændig afskaffelse af afgangsprøven?