Debat

Det lugter …

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der lugter og er ulækkert på mange skoletoiletter. Der er dårligt eller direkte sundhedsskadeligt indeklima på mange skoler. Skolebygningerne forfalder. Det er ikke noget, vi tror - det er noget, vi ved.

Men nu sætter Fogh tingene på plads: Vi kan ikke være bekendt, at bygningerne forfalder, og toiletterne er ulækre, siger manden, som igennem fem-seks år har styret den kommunale økonomi benhårdt.

Efter en femårig og helt bevidst smalhals- og gnierpolitik over for kommunerne vil Fogh nu optræde som julemand og tilbagelevere nogle af de manglende penge.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Da Enhedslisten sidste år stillede forslag om penge til forbedring af skolebygninger, blev det afvist af regeringen, og Bertel Haarder sagde, at han ville »anfægte det synspunkt, at folkeskolen i almindelighed skulle mangle penge«.

Men nu skal Irak-krigen glemmes, og der skal trylles en velfærds-Fogh frem til et kommende valg.

Det er jo smart nok - Fogh holder fortsat kommunerne i et jerngreb med den ene hånd og deler så selv milde gaver ud med den anden.

Måske ender det med en sponsoraftale. Tænk jer en lille plakette på toilettet, hvor der står:

Hvad kommunen ikke kunne klare - har Anders ordnet. Dette toilet er renoveret med midler fra regeringens hjælpefond for skoler.

Og så ville et lille billede måske heller ikke skade.

Powered by Labrador CMS