Debat

Trist udvikling for demokratiet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Christine Antorini (Folkeskolen nummer 18).

Tak for dit svar, men at forliget handler om at styrke evalueringskulturen, er det vist kun dig, der tror på.

At evalueringen i folkeskolen skal styrkes, er vi fuldstændig enige om, men det forlig, som du har været med til at handle på plads, handler ikke om evaluering. Det handler om kontrol, ensretning og national udstilling af dårlige skoler. Hvor godt er det lige for de svage elever? Hvorfor tror du, at den danske lærerstand ikke ved, hvem der er de svage elever i klassen?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Tror du virkelig, at en standardiseret national test et eneste sekund hjælper en lærer med at tilrettelægge en undervisning, der kan hjælpe den svage elev? Om det værktøj, du omtaler, kan laves, ved hverken du eller jeg, men jeg ved, at hvis du brugte de millioner, det koster at udvikle og gennemføre test og værktøjskasse, på hjælp til de svage elever, så fik du garanteret valuta for pengene.

Min pointe, ved din deltagelse i forliget, er: »Du lytter ikke til dem, der ved noget om skolen«.

Vi er ikke uenige om, at skolen og dens evalueringskultur skal være bedre, men vi er uenige om, hvad evalueringskultur er, og måden det gennemføres på. Dette forlig er imod al skolekyndig fagkundskab og erfaring. At Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti er parate til at gennemføre deres politik uden hensyntagen til sagkundskab og mennesker, har de efterhånden bevist mange gange, men at Socialdemokraterne bevidst går imod en stor lønarbejdergruppes erfaring og viden samt fjerner deres mulighed for indflydelse på egen arbejdsplads, synes jeg er en trist udvikling for demokratiet i almindelighed og Socialdemokraterne i særdeleshed.

Gid fremtiden må rejse en skamstøtte over denne lov.