Debat

Haarder løber fra regningen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg ser, at undervisningsminister Bertel Haarder har oplyst Folketingets uddannelsesudvalg om, at indførelse af obligatoriske, individuelle, skriftlige elevplaner vil kunne indføres uden merudgift for kommunerne.

Kommunerne skal bare sørge for, at lærerne udnytter tiden bedre og mere hensigtsmæssigt, skriver Bertel Haarder.

Hvilken herlig oplysning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu skal der gøres op med slendrian og driverliv, så lærerne ikke dalrer rundt og småsludrer i krogene. Nu skal de bare sætte sig ned og skrive individuelle elevplaner til klassens 24 elever. Sådan er tankegangen tilsyneladende hos ministeren.

Indførelsen af obligatoriske, individuelle, skriftlige elevplaner er et stort slagnummer i skoleforliget. Mange har ganske vist advaret mod denne bureaukratiske detailstyring. Indvendingerne er imidlertid afvist på grund af den store betydning, dette elevpapir vil få - som det er sagt fra forligspartierne.

Men når der skal betales for indførelsen af dette nye - centralt fastsatte - obligatoriske krav, så forsøger Bertel Haarder at løbe fra regningen og tørre den af på kommunerne.

Det er simpelthen for sølle - det er nærmest flovt.

Selvfølgelig vil en ny opgave som udarbejdelse af 24 individuelle, skriftlige elevplaner i en klasse koste tid og penge. Det kan enhver sige sig selv.

Der er nemlig kun to ting, der kommer af ingenting - og det er lommeuld og nullermænd.

Sådan vil det også være efter vedtagelsen af skoleforliget.