Anmeldelse

Tasmanien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatterne Peder Bejder og Kim Boye Holt har skrevet en lille guldklump af en bog: "Tasmanien".

Den australske delstat er kommet på alles læber, efter at vi har fået tasmansk blod i kongefamilien. Det giver en øget interesse i de små klasser for at få mere at vide om øen. Bogen har gode informerende fotos og tegninger, og de formidler god og relevant viden.

Bogen lever til fulde op til de opstillede krav; samtidig med at den ved hjælp af masser af illustrationer og fotos er læsevenlig og lækker at gå til, giver den også eleverne en kvalificeret viden om øen. Bogen starter for eksempel med at vise et verdenskort, hvor Danmark og Tasmanien er rammet ind, og derefter kommer der en god og informerende tekst om øen og Danmarks tilknytning til øen gennem Kronprinsesse Mary. Herved slår forfatterne to fluer med et smæk; de gode informationer om landet, som geografilærere vil nikke godkendende til, gives videre i et typeeksempel af en fagbog. Bogen kan derved også anvendes i dansk, hvor fagbogsgenren mere og mere inddrages i undervisningen.

Bogen, der holder niveauet hele vejen igennem, afsluttes med et par sider med gode ordforklaringer og henvisninger.

Kan klart anbefales både til fagbogsundervisning i indskolingen og som fagbog på skolebiblioteket.