Debat

Jeg undres …

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg undres indimellem over redaktionelle prioriteringer og beslutninger på Folkeskolen.

Foreningen har netop udsendt et temahæfte om faglighed i serien »Fællesskabets skole«.

Det indeholder et godt og nuanceret bud på dette højaktuelle politiske emne. Hæftet blev udsendt til alle medlemmer som et ottesidersindstik i Folkeskolen nummer 18. Meningen er, at synspunkterne kan bruges i diskussioner med kolleger, forældre og skolepolitikere. Men indstikket er placeret i bladets annoncedel mellem andre reklamer fra »Pædagogisk Vikarbureau«, »Post & Tele-museet« og »BoligSelvsalg«. Der er, så vidt jeg kan se, ingen henvisning til indstikket på forsiden eller nogen andre steder i bladets tekstdel, endsige en appetitvækkende introduktion, kommentar eller artikel.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Foreningens holdning til faglighed kan måske opfattes som et annonceindslag, der upåagtet kan ryge ud med de andre reklamer. Mærkeligt.

Jeg undres også over den meget begrænsede omtale af den paragraf 20.2-høring om kommunalreformens betydning for den vidtgående specialundervisning og amtsskolernes fremtid, som foreningen afholdt 2. maj. Det er både et hot politisk emne og af vital interesse for mange medlemmer. Det blev kun til en halv spalte i nummer 19 uden en omtale af de fremmødte partiers og forældrerepræsentanters synspunkter. Ganske vist meldte Venstre afbud i sidste øjeblik, og De Konservative og Dansk Folkeparti ønskede åbenbart heller ikke at deltage. Høringen blev lidt ensidig. Men hvis ikke vi refererer oppositionens og forældrenes yderst fornuftige synspunkter og forslag så kommer vi jo netop til at spille regeringens spil om, at kommunalreformens forringelser for den vidtgående specialundervisning skal listes igennem uden for meget opmærksomhed.

Svar

Der blev henvist til foreningens midtersider om faglighed i fællesskabets skole i indholdsfortegnelsen på side tre.

Jeg er enig med dig i, at henvisningen brude have været tydeligere og på forsiden. Det var en fejl. Men vi løber stærkt i vores lille butik, og vores ambitioner er større end sidetallet, normeringen og budgettet.

Midtersidernes placering kan der ikke gøres noget ved de ligger fast: i midten!

Regeringens strafporto til fagblade koster Folkeskolen seks millioner kroner ekstra i portoudgifter i 2005. Derfor er sidetallet til artikler i år skåret fra cirka 22 til 14 per blad, og vi sparer omkring én million kroner til journalist-udgifter. Der er meget, vi ikke har plads, tid eller økonomi til at omtale i bladet. Men vores hjemmeside har hver uge 40.000 besøgende, og DLFs høring om vidtgående specialundervisning blev fyldigt omtalt på folkeskolen.dk den 3. maj dagen efter høringen.

Thorkild Thejsen, chefredaktør, Folkeskolen