Debat

Tag fra strejkekassen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal vi cirka 6.000 overenskomstansatte - de klemte fra 1993 - finde os i forligsresultatet? Vel skal vi ej! For at fuldende billedet skal det med, at de samme 6.000 lærere ved de tre sidste overenskomster lå på de løntrin, der hver gang fik den laveste lønstigning. De fleste i hovedstyrelsen udtalte inden afstemningen, at der skulle findes en ordning, der sikrede os en ordentlig pension. Hvad har vores formand konkret forlangt under forhandlingerne? Det har vi ikke hørt eller kunnet læse nogen steder. Der sker nu en endelig afregning, lig med almisse, der på ingen måde resulterer i en ordentlig pension - stadigvæk vil vi få 70-90.000 kroner mindre i pension end dem, der nåede at blive tjenestemænd. Mit forslag er: Tag fra strejkekassen! Der vil sikkert være nogle paragraffer, der forhindrer dette, men de kan vel ændres af hovedstyrelsen, som en gang har udtalt sin vilje. Og som ordsproget lyder: 'Hvor der er en vilje, er der også en vej'. Jeg forventer svar på følgende: Hvad var DLF's krav vedrørende pension for 93-gruppen under forhandlingerne, og hvilke tanker/ideer har hovedstyrelsen til løsning af problemet.

Efterskrift: Det med strejkekassen er seriøst ment.

Claus Andresen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Søndersø

Powered by Labrador CMS