Debat

Nyt lønsystem

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min ven, bankmanden, skreg af grin, da jeg fortalte, hvad vi blev budt for at være klasselærer:

500 kroner - og så om året! Bedre blev det ikke af beskrivelsen af selvstyrende team, som der blev budt 1.000 kroner for - om året!

Nu tager jeg mig ikke så meget af, at han griner, for jeg er ikke tilhænger af, at der skal lægges flere penge ud til lokal forhandling. Men det er da en tanke værd, hvorfor vi får en overenskomst, vi har stemt massivt ned. Vi får mere forlodsfinansiering, selvom kongressen ingen ønskede. Vi får måske reallønsfald, selvom vi står i en situation med lærermangel!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu bliver kongressen ekstraordinært indkaldt - og tak for det - og det var måske en idé at nedsætte et udvalg, som kan udarbejde nogle oplæg til et nyt lønsystem frem til den ordinære kongres.

Den forgangne tid har helt klart vist de negative sider ved Ny Løn, som vi kritikere hele tiden har nævnt. Jeg har stadig det nummer af Folkeskolenliggende, hvor eksemplet fra Brædstrup med pointgivning og efterfølgende løntildeling bliver beskrevet.

Tiden må være inde til at kræve lønsystemet ændret. Vi må have et underviserlønsystem.

Vi skal have et system, hvor der ydes en generel høj løn fra Gedser til Skagen uden alle mulige tillæg og muligheder for belønning. Så forskelligt er lærerarbejdet trods alt ikke i Danmark. Eventuelle tillæg skal være centralt aftalte - det er helt urimeligt, at en diplomuddannelse honoreres forskelligt, alt efter hvilken kommune man arbejder i.

Og så ville det spare kredse, kommuner og skoleledere for en masse arbejde.

Carsten Larsen

Askeby

Powered by Labrador CMS