Anmeldelse

www.netstof.dk og www.smash.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To nye nationale netportaler har set dagens lys. Netstof.dk og Smash.dk henvender sig til unge via de unges egne medier. Begge handler om rusmidler, alkohol og stoffer, og de supplerer hinanden i emner.

Fakta:

Titel: www.netstof.dk og www.smash.dk

Type: Internet

Forlag: Slagelse Kommune

Smash.dk henvender sig især til de 15-25-årige, der har kendskab til og bruger stoffer. Her er det baseret på sms-rådgivning og information.

Netstof.dk har en lidt yngre målgruppe, 14-18-årige, der har brug for mere information. Det er oprindeligt tænkt til elever, der søgte svar til projektopgaver om rusmidler og misbrug.

En rundtur på portalerne viser en fin bredde af informationer og indfaldsvinkler. Debatforum, brevkasse, faktuelle oplysninger og filmklip er valgmuligheder. Alt er skrevet i de unges sprog, fra ung til ung. Ingen løftede pegefingre fra Slagelse Kommune eller de 27 andre kommuner, der betaler medlemskab, men reel oplysning.

Portalerne er et glimrende tiltag i formidling af informationer om rusmidler, og med den direkte kommunikationsform appellerer de til målgrupperne.

Der er stof til god undervisning.