Debat

Mad i skolen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er glædeligt, at Folkeskolen tager emnet mad i skolen op - og med stor overskrift bebuder, at 'Skolen har ansvaret'. Overskriften henviser til et referat af fremtidsforsker Niels Bøttger-Rasmussens bud på skolemaden frem mod 2010 fremlagt på Familie og Samfunds konference 'Det store spisefrikvarter', som blev afholdt marts måned i Odense. Men hvem følger op på, om man fra skolens side påtager sig ansvaret og sikrer eleverne ordentlige madtilbud som alternativ til madpakken? Folkeskolens journalist, Pernille Aisinger, deltog i konferencen og kunne været kommet med et eksempel på, at organisationen Familie og Samfund gennem et par år har arbejdet med emnet 'Kost i skolen'. Organisationen har holdt to konferencer om emnet og har derudover arrangeret syv debataftener fordelt over hele landet med det formål at skabe forståelse for, at kost i skolen er et fælles ansvar, samt give ideer til, hvordan man får begyndt på emnet.

Jeg ville ønske, at Folkeskolens journalist i sin reportage om skolemad havde fået frem, at Familie og Samfund er en organisation, der aktivt er gået ind i debatten. At vi giver indspark, inspiration og konkrete ideer til, hvordan man kan gøre. Vi har faglig ekspertise (forbrugerkonsulenter), der gerne tager ud på skolerne til inspirations- eller rådgivningsmøder, så man kan få godt begyndt. Desuden har konsulenterne udarbejdet en håndbog 'Kost i skolen - et fælles ansvar', som kan være en rigtig god hjælp til forældregrupper/lærergrupper, som ønsker at få gang i et madtilbud på skolen, eller som måske ønsker at få saneret det tilbud, der i forvejen findes.

Jeg finder det uhyre vigtigt, at nogen puster skolerne i nakken, så de får set på, hvilke tilbud de byder eleverne. Det skylder vi vores unge generation. Derfor ligger det mig meget på sinde at fortælle, at organisationen Familie og Samfund gør noget ved sagen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Laura Larsen

landsformand for Familie og Samfund og lærer ved Østerbyskolen, Vejen

Svar

Journalisten havde til opgave at skrive om emnet mad i skolen, ikke at producere tekstreklame for en organisation - uanset hvor fornuftig organisationens aktiviteter måtte være.

Thorkild Thejsen

redaktør