Debat

Fagforening eller degneklub

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingen skal bilde mig ind, at medicinalbranchens tunge drenge er begejstrede for Sydafrika-sagen. Ingen tror specielt på, at Europarådets dugfriske rapport om danske midterpartiers efterplapren af Pia Kjærsgaard, med den hensigt at kapre stemmer, glæder disse midterpartier. Det drejer sig om anseelse.

Endnu færre i den socialliberale regering er vilde med, at ILO er kommet med en kendelse, der fastslår, at strejkeretten er en menneskeret også for tjenestemænd. Den danske stat fik således en alvorlig en over trynen for brud på disse principper. Det drejer sig også om anseelse.

Arbejdsgiversiden truer med straffeaktioner mod tjenestemandssystemet, hvis en strejkeret indføres. Bluff, for det ville være gigantisk pinligt for nationens internationale omdømme. DLF's hovedstyrelse går i knæ for dette skuespil og henviser endvidere til, at de samarbejdende tjenestemandsorganisationer også melder fra. Men har man overhovedet taget diskussionen med medlemmerne? Nej - og det er skammeligt. For vi har en mening, og den vil vi gerne have, at hovedstyrelsen hører.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Op til afstemningen om ØMU'en sagde LO's top, at 'fagbevægelsen' kunne samles om et ja. Det viste sig imidlertid, at de menige sagde nej. Det kunne man lære noget af. For det er vel ikke orkestral disharmoni, man vil. Og 'Østeuropa-syndromet' er vel heller ikke lige modellen?

En strejkeret er, som ILO siger det, en menneskeret. Vi sælger vores tid/liv til en arbejdsgiver. Det er derfor dyb logik, at man kan sige nej til salgsvilkårene, hvis de bliver for ringe.

Søren Kierkegaard siger et sted: 'At turde slippe fodfæstet for en stund er at leve. Ikke at turde er at miste livet for altid'.

Hvad er DLF egentlig bange for? Tror vores hovedstyrelse virkelig, at en socialdemokratisk ledet regering tør antaste tjenestemandssystemet efter en kendelse fra ILO?

Al fagforeningshistorie viser, at den danske model med en varslet strejke-/lockoutmulighed lægger en dæmper på de såkaldt vilde strejker.

Foråret spirer, måtte medlemsdebatten blomstre!

Finn Gunst Christensen

Brønshøj