Debat

Mærkværdigheder i Køge

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et af de nye tiltag i arbejdstidsaftalen er (eller var), at alle de områder, hvor elever var involveret, udløste undervisningtid, herunder også skolevejledning.

Den lokale aftale mellem Lærerkredsen for Køge og Vallø og Køge Kommune for indeværende skoleår beskriver meget klart, at hver undervisningslektion udløser 14 minutters pause, og afsnittet, der omfatter skolevejledning, beskriver ligeledes i klare vendinger, hvad der er undervisning, og hvad der er administration, men i Køge skal man åbenbart kunne læse mellem linierne og have 'inside information' for at kunne tolke den lokale aftale.

Kredsen har øjensynlig indgået en mundtlig aftale - 'uvæsentlige' aftaler vil man ikke spilde papir på - der går ud på, at pauserne er indeholdt i aftalen. Aftaler, som pudsigt nok ikke kendes af skolevejledernes forhandlere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Selv den usleste nyuddannede jurist ville med den lokale aftale i hånden kunne vinde denne sag i byretten.

Men mærkværdighederne er ikke overstået endnu: ved fem ud af ni skoler i kommunen har skolelederne udløst de pauser, som lokalaftalen lægger op til, mens de sidste fire handler 'efter ordre fra højere instans'.

I den centrale arbejdstidsaftale under 'Forudsætninger' fastslås det, at 'Samarbejdet mellem kreds og kommune skal således medvirke til at skabe fælles retning, klarhed og afgrænsning'.

Det må man sige er lykkedes over al forventning.

Keld Pedersen

Sankt Nicolai Skole, Køge

Powered by Labrador CMS