Debat

Hvad med folkepensionerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stor begejstring fortalte en god ven, som har selvstændig virksomhed, mig forleden, at han nu var nået til skelsår og alder. - Han havde erhvervet sig sin første folkepension.

Den beløb sig til 2.800 kroner per måned, når skatten var betalt. 2.800 kroner i tilskud til virksomhedsdriften er da også en meget pæn opmuntring, og jeg kunne naturligvis dele hans glæde.

Men så bad jeg ham anstille et lille tankeeksperiment:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- Kunne du tænke dig, at man nu trak tilnærmelsesvis samme beløb i din direktørgage, profit - eller hvad du ellers kalder afkastet af din virksomhed?

Jeg havde ikke indtryk af, at mit spørgsmål blev opfattet som andet end en dårlig spøg, så jeg opgav at forklare ham, at det er den uretfærdighed, jeg må bide i mig hver måned, når jeg får udbetalt min tjenestemandpension.

Viggo Møller Lassen

Frederikshavn