Formand føler sig hetzet ud

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Dansk Skoleforening i Sydslesvig, tandlæge Bent Borg, har valgt at trække sig tilbage fra sin post med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter en kortvarig, men ganske heftig konfrontation med sydslesvigske lærere i Flensborg Avis (omtalt i Folkeskolen nummer 16).

Den aktuelle tilspidsede strid startede, da Bent Borg beskyldte lærerne, som han via skoleforeningen var arbejdsgiver for, for bedrevidenhed og dovenskab. Det affødte en sand storm af læserbreve i mindretalsavisen.

Bent Borg finder den kritik, der kom frem i læserbrevene, så gennemsyret af mistillid, at han nu har besluttet sig for at gå.

Striden mellem skoleforening og lærere bunder dybest set i uenighed om en kommende overenskomst. Uenigheden har betydet, at forhandlingerne om overenskomsten er blevet meget langtrukne med alt, hvad det medfører.

Formandshvervet er overtaget af foreningens næstformand, fritidspædagog Lone Schuldt, der allerede har skrevet sit første læserbrev som formand. Mandag slog hun således fast, at 'formandsskiftet ikke giver grund til ændring i styrelsens linie i overenskomstforhandlingerne'.

Lone Schuldt slår dog samtidig fast, at foreningen 'står bag et godt og engageret lærerteam'.

Lærernes formand, Niels Nielsen, tager formandsskiftet til efterretning.

- Ikke meget tyder på en kursændring. Men vi håber, at der kan komme mere gang i overenskomstforhandlingerne, så vi kan få dem afsluttet, siger Niels Nielsen.