Centrale retningslinier

Kongressen vedtog følgende centrale retningslinier for anvendelse af den decentrale løn:

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aftaler om decentral løn er fremadrettede og baseres på objektive kriterier og forudsætter, at alle - der udfører samme funktion, opgave med videre - får udbetalt samme løn. Løn må ikke erstatte tid, som den enkelte har krav på i henhold til arbejdstidsaftalen.

Aftalerne udmøntes i prioriteret rækkefølge som gruppevise omklassificeringer, gruppevise funktionsbestemte tillæg/ydelser, omklassificering af enkeltstillinger, funktionsbestemte tillæg/ydelser til enkeltstillinger.

I overenskomstperioden 1. april 1997 til 31. marts 1999 skal kredsene søge at anvende decentral løn til et eller flere af følgende satsningsområder:

- forhøjelse af begyndelseslønnen

- aftaler om seniorordninger

- pensionstilkøb til de lærere/børnehaveklasseledere, der ved overgang til kommunal ansættelse mistede et pensionstilsagn eller et antal måneders pensionsoptjening

- undervisning og opgaver med direkte tilknytning til undervisningen.

Med udgangspunkt i foreningens retningslinier fastlægger kredsene den lokale politik for anvendelse af decentral løn.