Anmeldelse

IT & medier i undervisningen

IT & medier i undervisningen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undertitlen på denne udgivelse rammer plet. Her er virkelig tale om inspiration til at inddrage it og medier i undervisningen. Og når inspirationsmaterialet er så let tilgængeligt og af så høj kvalitet som i denne publikation, burde det sådan set være nok at opfordre til straks at gå ind på www.ksbf.dk og hente publikationen som pdf-fil. Eller læse den direkte på skærmen, så man kan udnytte de mange relevante link-henvisninger.

Fakta:

Titel: IT & medier i undervisningen

Sider: 26 sider

Type: Hæfte

Forlag: Kommunernes Skolebiblioteksforening

De fire interessante artikler er skrevet af kompetente folk. Først får vi en opfordring: "Tænd mobilen!" Elevernes mobiltelefoner skal tændes i undervisningen, så vi udnytter det læringspotentiale, der ligger gemt her. Især behandles den undervisningsrelevante del af konceptet "Lommefilm". Et spændende initiativ, hvor den nye teknologi afgjort kan gøre en forskel. Det andet indlæg handler om "Filmstriben" - en web-baseret distribution af kort- og dokumentarfilm som streaming video, hvilket giver helt nye muligheder for at inddrage film i undervisningen.

Artiklen om computerspil i skolen omhandler anvendelsen af computerspil i en systematisk læringssammenhæng. Her er mange gode ideer til inddragelsen af computerspil som en ny litterær genre. I den sidste artikel berøres fremtidens digitale skoletaske, "eBag", hvor eleverne hele tiden har adgang til forskellige medier og værktøjer, uafhængigt af hvilken lokation de befinder sig på.

Alt i alt er publikationen et rigtig godt initiativ og ved sin egen frie web-baserede tilgang i sig selv en ny formidlingsform. Så ja tak, gerne flere af den slags inspirationer.