Idrætsmærke for handicappede elever

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Handicap Idræts-Forbund gør opmærksom på, at også handicappede idrætsudøvere kan tage et idrætsmærke. Handicapidrætsmærket er betegnelsen på et materiale, der lægger sig så tæt som muligt op ad det eksisterende Idrætsmærke. Det består af en teknikdel (atletik), en udholdenhedsdel og en formprøve. Dette materiale kan også inddrages i skolens idrætsundervisning af handicappede elever. Det kan benyttes i de klasser, hvor der er en enkelt handicappet elev, og det vil være oplagt at anvende på specialskoler eller i specialklasser, hvor fysisk eller psykisk udviklingshæmmede modtager idrætsundervisning.

Materialet, som rummer såvel træningsforslag som prøvekrav, kan rekvireres gratis på Idrætsmærkets kontor. Når eleverne har klaret kravene til erhvervelse af mærket, udfylder man et skema og sender det til Idrætsmærkekontoret. Flere oplysninger kan fås og køb af mærket kan ske ved henvendelse til Idrætsmærkekontoret på telefon 3142 1906.