Fynsk lærer går til protest i fritiden

Anne Marie Helger og Anders Bondo brændte bedst igennem, mener lærer Nikolas Ioannov fra Svendborg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Man må føle sig skamfuld, hvis man ikke er enig med Anne Marie Helger. Hun er så fantastisk et menneske«, siger lærer Nikolas Ioannov fra Skårup Skole ved Svendborg. Han er på vej væk fra Flakhaven i Odense, hvor han har været til »Vi vil gå langt for folkeskolen«.

Det hele begyndte cirka to timer tidligere i skolegården på Munkebjergskolen i Odense, som var et af de fem opsamlingssteder for dagens protestvandring.

»Jeg forventer, at vi kan gøre regeringen opmærksom på et politisk skråplan, som er uheldigt for skoleverdenen. Vi skal vise, at vi, der ved noget om det, ikke synes, det er den rigtige retning at gå i«.

At demonstrationen bliver holdt efter arbejdstid, viser, at sagen betyder meget for skolelærerne, mener han.

»Mit arbejde er en del af mit liv, og hvis vi skal arbejde på den måde, som regeringen vil have os til, og jeg ikke længere får mulighed for at tilrettelægge min egen undervisning, så er det ikke et arbejde, jeg har lyst til. Vi har et pædagogisk ansvar for at drive skole på en tidssvarende måde. Det, regeringen vil, er ikke tidssvarende«, sagde han, inden forsamlingen med bannere og smil begav sig af sted mod centrum.

»Med den regering, vi har, er det svært at trænge igennem med et budskab«, mener Nikolas Ioannov.

»Lærergruppen i dag er ikke så homogen, som den var engang. Det er skidt i denne situation, hvor vi skal have en fælles slagkraft, men som helhed for skolen og samfundet er det et plus, at vi er så forskellige«.

Arrangementet i Odense byder på indslag både fra scenen og på storskærmen fra Århus og København, hvor Anders Bondo holdt tale. Storskærmene har en god virkning, synes Nikolas Ioannov. De får arrangementet til at virke større, og så er han glad for, »at vi havde Anne Marie Helger her«.

»Hun fortæller på en god måde, at vi skal blive ved med at elske vores arbejde. At livet er så meget mere en test, og at vi lærere helt vildt gerne vil fagligheden, men at forliget ikke er et udtryk for faglighed. Vi som lærere ved, hvad vi taler om, men mennesker udefra kan også se, at den er helt gal«.

Det var helt klart Anne Marie Helger og formand Anders Bondo, der brændte bedst igennem ved dagens arrangement, fastslår Nikolas Ioannov, mens han ruller banneret sammen, gnider de kolde hænder mod hinanden og begynder at gå tilbage mod bussen til Skårup.